Paralia Katerini şi Olympic Beach

18 05 2010

Situată la câţiva kilometri de oraşul Katerini, probabil cea mai cunoscută dintre staţiunile Rivierei Olimpice, Paralia Katerini este şi cea mai animată dintre ele.

Oferta principală a staţiunii este însă plaja lungă de 7 kilometri, cu nisip fin, intrarea în apă fiind foarte lină. ideală deci pentru toată lumea. Calitatea nisipului şi apei este certificată de distincţia Blue Flag, acordată staţiunii în fiecare an, de o bună perioadă de timp.

Plaja din Paralia Katerini

Oferta de sporturi nautice sau de terenuri de sport este diversă. De-a lungul plajei bine organizate se găsesc o mulţime de baruri deschise de dimineaţa şi până târziu în noapte.

Tavernele şi restaurantele pescăreşti sunt la tot pasul şi te îmbie să le treci pragul, pentru a savura specialităţile locale, a căror prospeţime e garantată de pescarii ce adună zilnic recolta mării.  Nu lipsesc nici supermarket-urile care oferă tot ceea ce este necesar traiului zilnic într-o vacanţă la mare.

Plaja din zona centrala

De la hoteluri până la vile cu studiouri şi apartamente confortabile, Paralia Katerini vă aşteaptă cu binecunoscuta ospitalitate a grecilor, cu spaţii de cazare pentru toate gusturile şi buzunarele, localizate fie în zona centrală şi foarte animată a staţiunii, fie în zona de nord, aflată în plină dezvoltare, unde vilele sunt construite pe spaţii mult mai largi şi mai aerisite.

Linistea de dimineata

Odată cu lăsarea serii, staţiunea se transformă radical. Dacă în timpul zilei, sub arşiţa soarelui, totul pare liniştit, seara străzile centrale se animă, se umplu de forfotă, lumea ia la rând magazinele, terasele, barurile şi discotecile.

Comerţul în Paralia Katerini este foarte bine reprezentat, găsiţi aici nenumărate magazine de blănuri, articole de piele şi marochinărie, bijuterii, precum şi nelipsitele magazine de suveniruri. Zeci, poate chiar sute de magazine şi boutique-uri vă oferă o mare varietate de produse la preţuri foarte bune.

Discotecile şi cluburile îşi întâmpină oaspeţii cu programe diverse de distracţie, ce se prelungesc până spre dimineaţă, numai bine pentru ca petrecăreţii să se poată bucura, în drum spre iatacurile lor, de un minunat răsărit de soare deasupra golfului Thermaikos.

Rasarit de soare in Golful Thermaikos

La sud de Paralia Katerini se află Olympic Beach, o mică staţiune recomandată celor ce vor să aibă parte de linişte, dar totodată să fie aproape de atracţiile şi distracţiile pe care Paralia le oferă. Din Olympic Beach în Paralia Katerini se ajunge uşor, urmând şoseaua ce merge paralel cu ţărmul, şosea ce are o pistă de biciclete precum şi o promenadă largă şi iluminată pe timpul nopţii pe toată lungimea ei.

Promenada dintre Paralia Katerini si Olympic Beach

Şi aici găsim de-a lungul plajei dar şi pe strada principală o mulţime de magazine, taverne, baruri şi cafenele, însă aici viaţa curge parcă în alt ritm, totul e mult mai liniştit şi mai aplecat spre odihnă. Aici seara arată cu totul altfel, fiind lipsită de zbuciumul şi agitaţia din Paralia. În rest, plaja o continuă pe cea din Paralia Katerini, fiind însă mult mai lata, dar cu acelaşi nisip fin şi auriu şi cu apa albastră şi curată.

Plaja din Olympic Beach dimineata devreme

Ce alte activităţi se mai pot întreprinde aici, în afară de plajă, shopping şi distracţie, cu altă ocazie.

Reclame

Acțiuni

Information

3 responses

18 05 2010
Alina

„Ce alte activităţi se mai pot întreprinde aici, în afară de plajă, shopping şi distracţie, cu altă ocazie.”
Chiar sunt curioasa ce alte activitati mai poti enumera legate de Paralia, pentru ca eu m-am plictisit aici pana in pragul sinuciderii 🙂

19 05 2010
Radu

Tine aproape si vei afla.

27 06 2011
doDdo

@ radu. in viata mea de „tanar” am fost de cateva ori la costinesti. in viata mea de „adult” am fost de cateva ori (din fericire doar in trecere) prin paralia katerini. intelegi paralela?
prin olimpic beach nu am trecut deci nu ma pronunt.
oricum! am descoperit blogul venind de pe un forum auto si voi continua sa citesc ce postezi tu aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: