Monte Carlo

18 09 2010

Despre Monte Carlo s-a scris mult, s-a vorbit şi s-a filmat aşijderea. Aşa că nu ştiu ce mi-a mai rămas mie de zis. Am petrecut doar câteva ore aici (mai precis vreo 8 după cum scrie pe tichetul de parcare), însă mi-a fost suficient pentru a-mi da seama că aş putea trăi în acest loc pentru restul vieţii mele. Când am ajuns acolo, parcă nu-mi venea să cred că oraşul ăsta chiar există, parcă eram într-unul din zecile de filme pe care le văzusem şi tot ce era în jur avea să dispară odată cu genericul de final.

Monte Carlo - Panorama

Nu s-a întâmplat însă aşa, am ajuns să bat străzile înguste şi abrupte ale principatului, am luat masa la Boticelli, acolo unde în zilele în care se desfăşoară Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco se cumpără locurile la masă, am vizitat fabulosul acvariu de la Muzeul Oceanografic din Monaco, am defilat cu maşina pe şicana din port, ce mai… este extraordinar să poţi petrece măcar câteva ore în acest loc absolut inedit.

Boticelli

Ce am mâncat la Boticelli :))

Ce am ratat? Sau mai bine zis nu a mai încăput în program… Palatul princiar, ce datează din secolul XIII şi este şi în prezent reşedinţa familiei Grimaldi.

Palatul Princiar din Monaco

Am admirat totuşi faţada acestuia, decorată cu logii pe toată lungimea sa. A rămas pentru altă dată vizita în interiorul palatului, cu ale sale Mari Apartamente, Sala Tronului, Muzeul de suveniruri napoleoniene şi Arhiva palatului. La fel cum, pentru altă dată a rămas şi o „porţie” de plajă şi baie la piscina municipală din Monaco, aflată chiar în centru, pe esplanadă.

Monte Carlo - Panorama

Să nu vă sperie preţurile din Monte Carlo. Nu sunt mai mari ca în alte părţi, cel puţin nu în ceea ce priveşte cheltuielile unui turist ce doreşte doar să viziteze principatul. Pentru cele 8 ore de parcare am plătit circa 16 Euro, ceea ce zic eu că e OK, având în vedere faptul că maşina a stat într-un garaj subteran, la răcoare, ferită de soare. Este de altfel singura variantă de parcare în acest oraş înghesuit şi foarte aglomerat. Parcatul aiurea pe stradă e exclus, iar în parcarea din port greu găseşti loc, şi se plăteşte şi asta. O porţie de mâncare la Boticelli este undeva la 8-10 Euro, adică mai ieftin decât, spre exemplu, în Veneţia. Un suc sau o apă cumpărate de la chioşc e undeva la 1,5 Euro, iar o îngheţată cam 1,5 Euro cupa. Deci, preţuri absolut normale pentru partea asta de lume.

Mai am vreo 2 chestii din Monte Carlo, dar le rezerv pentru altă ocazie.

Reclame

Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: