Acvariul din Monaco

28 09 2010

Anul acesta, Muzeul Oceanografic din Monaco aniversează 100 de ani de existenţă. A fost fondat în 1910 de prinţul Albert I, pentru a expune public colecţiile acumulate în decursul campaniilor sale oceanografice care au debutat în anul 1885. Muzeul a fost condus o perioadă de faimosul Jaques-Yves Cousteau, care şi-a pus amprenta pe colecţiile acestui muzeu, şi în special pe Acvariul din cadrul muzeului, considerat unul dintre cele mai frumoase acvarii din Europa.

Cladirea Muzeului Oceanografic din Monaco

Acvariul adăposteşte circa 6000 de animale din 350 de specii de vertebrate, 200 de specii de nevertebrate, 100 de specii de corali, grupate în 90 de bazine tematice reprezentând Mediterana şi mările tropicale. Găsim aici reproducerea habitatului natural pentru 250 de specii de peşti şi 70 de specii de corali într-un bazin de 40.000 de litri, dar şi laguna rechinilor, un bazin de 400.000 de litri, de 6 metri înălţime, cu sticlă de 30cm grosime, în care putem admira rechini şi alte specii de peşti într-o reproducere pe cât de fidelă posibil a habitatului acestora. Pentru copii între 2 şi 14 ani există un bazin „tactil” care le permite celor mici să atingă diverse specii de animale marine. E greu de exprimat în cuvinte experienţa pe care o oferă acest acvariu, cel mai bine e să profitaţi de prima ocazie si să-l vizitaţi!

Această prezentare necesită JavaScript.

Programul de vizitare este zilnic între orele 9.30 şi 19.30, iar intrarea costă 13 Euro pentru adulţi, 6,50 Euro pentru elevi şi studenţi, copii sub 4 ani beneficiind de gratuitate.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: